Thursday, June 23, 2011

Supa Gulyas Pastoresc

Ingrediente :

1 lingura untura
300 gr pulpa porc
150 gr muschi afumat
150 gr carnat afumat
2 buc ceapa rosie
2 buc rosie
1/4 telina ( 1 telina mai mica)
3-4 catei usturoi
2 morcovi de marime medie
1 patrunjel radacina
1 ardei gras rosu
ardei iute ( adaugati la supa fiecare dupa cat de picanta vreti sa fie)
3 cartofi medii
1 ou
100 gr faina
sare , piper macinat
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen)
1 lingurita maghiran

Preparare :

Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina si framantam pana obtinem un aluat mai tare . Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii( metoda originala de a pregati aceste paste ,consta in a-i rupe cu mana bucatele mici , de aici vine si numele de csipetke...).
Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele (csipetke sau altfel spus si razalai) la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.

Pofta Buna !!!

Sursa: http://bucatareselevesele.blogspot.com/2009/01/supa-gulyas-pastoresc-gulyasleves.html

No comments:

Post a Comment